Diensten - Praktijk Grip

Diensten

Welkom bij Praktijk Grip!

Talentenspel

Met dit spel krijg je duidelijkheid, zelfvertrouwen, inzicht in je talenten en hoe je deze inzet voor bijvoorbeeld studie- of beroepskeuze, faalaangst, fomo (fear of missing out) of andere zaken.

Het Talentenspel is een praktische methode die op effectieve en heldere wijze inzicht biedt in jouw talenten en levensmissie. Het is een zingevingsspel, een bewustwordingsspel.

In deze tijd van crisis kan het een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van mensen. Het spel helpt jouw talenten helder in beeld te krijgen.  Daarnaast  geeft het je duidelijkheid en zelfvertrouwen doordat je leert hoe je de talenten kunt inzetten voor bijvoorbeeld studie- en/of beroepskeuze, faalangst, fomo (fear of missing out) of andere zaken. Het Talentenspel werkt met de archentypes van Carl Jung. Klik hier om daar meer over te lezen.

Zoek je naar meer voldoening in je werk? Vraag je je af welke richting het beste bij je past? Weet je soms niet waar je echt blij van wordt? Wil je erachter komen welke zin je aan je leven wil geven? Wil je ontdekken wat jouw sterke kanten zijn en hoe je deze het beste in kunt zetten? Ben je benieuwd of de keuzes die je maakt de juiste keuzes zijn? Werk je jezelf soms tegen en wil je dat omdraaien? Heb je last van FOMO (Fear Of Missing Out) of keuzestress? Wil je weten welke interesses en hobby’s bij jou passen?

Het Talentenspel werkt als volgt: op basis van visuele kaarten die je intuïtief kiest wordt direct duidelijk waar je enthousiast van wordt en waar jouw talenten liggen. Dit levert verrassende resultaten op, zodat jij betere keuzes kunt maken op basis van inspiratie, bezieling en levensvreugde.

Geen ellenlange therapeutische gesprekken vooraf, maar op een luchtige, speelse manier ervaren wat zich aandient qua gevoelens, behoeften en talenten en je hierdoor bewust worden van je mogelijkheden en jouw koers in het leven.

Zoek je naar verdieping en antwoorden? Dan is het Talentenspel iets voor jou!

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met me op door te bellen, te appen, te mailen of vul het contactformulier in via de knop hiernaast.

homepage photo talentenspel

Seniorencoaching

Als seniorencoach bied ik je begeleiding in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging. We verdiepen ons in jouw verborgen talenten en zoeken de invulling in de praktijk.

Als seniorencoach begeleid ik ouderen  bij thema’s die vaak aan de orde komen bij het ouder worden. Dit kan van alles zijn: van gevoelens van eenzaamheid, naar het aangaan van een nieuwe dagbesteding, het omgaan met verlies en rouw, tot het terugblikken op het leven. Door een luisterend oor te bieden en gesprekken aan te gaan proberen we samen nieuwe inzichten te krijgen en een mooie invulling te geven aan het leven in deze fase. Dit doe ik op een persoonsgerichte manier waarbij we zorgvuldig kijken naar wat er bij jou en je levensstijl past. Zo vinden we weer verbinding: met jezelf, met je omgeving en met je leven.

Ben je op zoek naar zingeving?  Wil je graag gemis en verdriet in het leven omzetten in positiviteit? Zou je graag meer inzicht willen hebben in je drijfveren en passies? Heb je genoeg energie maar lukt het je niet om een juiste manier te vinden dit in te zetten? Heb je zin om nog meer over jezelf te leren en een nieuwe uitdaging aan te gaan? Of heb je behoefte aan een nieuwe hobby, gezelschap, een praatje of een luisterend oor

Ik start graag met jou de zoektocht in deze fase van jouw leven. We verdiepen ons in jouw verborgen talenten om hier daarna in de praktijk invulling aan te geven. 

Zoek je naar verdieping en antwoorden? Dan kun je terecht bij Praktijk Grip.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met me op door te bellen, te appen, te mailen of vul het contactformulier in via de knop hiernaast.

detail photo seniorencoaching

Workshops

De workshops zijn bedoeld om op een creatieve manier inzichten te krijgen en te werken met je onderbewustzijn. Gevoelens en emoties zijn soms moeilijk te verwoorden. Door te tekenen, schilderen, knutselen en boetseren is het mogelijk om te onthullen wat er in iemands hoofd speelt. Creativiteit kan een helende werking hebben op mensen en hun helpen om traumatische ervaringen of ingrijpende gebeurtenissen te verwerken.

In de sessies die ik aanbied, ontdek je praktische manieren van leren, plannen, organiseren en focussen die passen bij de wensen, doelen en dromen die jij hebt.

De workshops kunnen individueel en in groepen vanaf 4 personen.

Sprookjes zijn beeldverhalen vol symboliek waarin wij onszelf kunnen herkennen. Ze laten zien dat iedere beproeving overwonnen kan worden. Door het werken met sprookjes krijg je op een speelse manier inzicht in de eigen levensloop. Doordat je je kunt identificeren met sprookjesfiguren en emoties tot leven kunt wekken, kun je ze vanuit een alwetend perspectief bestuderen in een vrije ruimte. Zo vormen ze een spiegel van emoties die vorm krijgen; emoties waarvan je soms niet eens wist dat je ervaarde. Het innerlijke kind wordt wakker geschud en de ratio wordt even buitenspel gezet, waardoor er hele verfrissende inzichten worden geboden. Hier gaan we in de workshop mee aan de slag. Eerst behandelen we theorie die ingaat op de oorsprong en betekenis van sprookjes. Daarna gaan we deze theorie, middels verschillende opdrachten, toepassen op jouw eigen werk.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met allerlei symbolen. Ons dagelijks leven staat bol van de symbolen waarvan we weten hoe we ze moeten interpreteren. Denk hierbij aan het symbool voor yin & yang of bijvoorbeeld het universele symbool voor de wc. De beelden uit ons onderbewustzijn zijn (net als dromen) ook rijk aan symbolen, echter vragen deze om een vertaalslag. Tijdens deze workshop ga je creatief aan te slag met tekeningen. De manier waarop jij een bepaalde situatie vertaalt naar een tekening kan vol zitten met onbewuste symbolen en signalen. Als coach kan ik deze op een objectieve manier bekijken en interpreteren, waardoor er een gesprek kan ontstaan dat onverwachte inzichten met zich mee kan brengen.

Een mandala is een tekening in een ‘magische’ cirkel. De eerste mandala’s werden al in de prehistorie gebruikt en staan symbool voor de natuurlijke cycli. Door de geschiedenis heen wordt de cirkel gebruikt om allerlei processen vorm te geven. Het middelpunt van de cirkel is een punt en symboliseert eenheid, heelheid en volmaaktheid. Kleurplaten in de vorm van mandala’s zijn wellicht al bekend, in deze workshop gaan we de mandala zelf tekenen door je intuïtie te volgen. Door te tekenen in een cirkel leg je jezelf als het ware een spiegel voor en kom je in contact met je innerlijke kern. Het tekenen heeft een hypnotiserend effect en werkt als een vorm van meditatie. Ervaar jij de cirkel als een veilige omgeving of juist als beklemmend? Alles wat in de cirkel terugkomt aan kleuren, vormen en verhoudingen kan worden vertaald als een afspiegeling van jezelf. Tijdens de workshop gaan we op allerlei verschillende manieren en met verschillende materialen met de mandala aan de slag.

Ik bied je de studiemethode ‘Veerkracht’ en daarmee gaan we aan de slag.

Vind je het lastig om te kiezen tussen bovenstaande workshops of ben je op zoek naar een algemene workshop vol met creativiteit? Het is ook mogelijk om een workshop op maat te volgen waarin we bovenstaande aspecten combineren. Hierbij delen we de groep op en laten we iedereen kennismaken met de verschillende activiteiten. Neem contact op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.

Creatieve therapie biedt uitkomst door de eigen, unieke manier van communiceren. Dit kan worden geactiveerd door het werken met tekenen, schilderen en thema’s die de verbeelding aanboren. Het is heel bijzonder om dat in een kleine groep met gelijkgestemden te ervaren.

Zoek je naar verdieping en antwoorden? Dan ben je bij Praktijk Grip aan het juiste adres.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met me op door te bellen, te appen, te mailen of vul het contactformulier in via de knop hiernaast.

Scroll naar top